Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  ایرنا، موزه های  کشور دو سالی است که به دلیل شیوع کرونا تقریبا در شرایط تعطیل به سر می برند و جز آسیبی که مردم از محرومیت بازدید فرهنگ و آثار تاریخی متحمل می شوند، خود موزه ها نیز خسارت مالی حدود ۴۰۰ میلیارد تومانی به دلیل نفروختن بلیط را متحمل شده اند.

با وجود اینکه بر اساس دسته بندی ها، رسته موزه ها از مشاغل سه به دو، در روزهای اخیر تغییر کرد و موزه ها می توانستند در شهرهای نارنجی باز شوند اما اوج گیری دوباره کرونا در بسیاری از شهرها از جمله تهران، موزه ها را دوباره تعطیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد رضا کارگر مدیر کل موزه های وزارت میراث فرهنگی با بیان این که برای باز و یا تعطیل کردن موزه ها  نامه و ابلاغیه ای از وزارت خانه لازم نیست، به خبرنگار فرهنگی ایرنا، گفت: تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا تنها مرجع برای باز و یا تعطیل بودن موزه ها است.
وی با بیان این که سهم بلیط فروشی موزه های تحت نظر وزارت میراث فرهنگی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان است، گفت: با تعطیلی موزه ها تقریبا این اعتبار را از دست دادیم. اما برای جبران آن از اعتبارات دولتی استفاده می کنیم تا آسیبی به موزه های کشور وارد نشود.
کارگر در ادامه با بیان این که موزه ها در این دوران تنها امکان بازدید بازدیدکننده نداشتند، گفت: فعالیت های داخلی موزه ها در این مدت انجام می شود و اگر دانشجو و پژوهشگری نیاز به انجام تحقیقات در موزه داشته باشد، درهای موزه بر روی آنها باز خواهد بود و محدودیتی برای پذیرش این افراد نخواهیم داشت.
حدودا یکسال و چهار ماه بعد از اعلام رسمی همه گیری کرونا در ایران (اول اسفند ۹۸) بنا به آمارهای رسمی تاکنون حدود سه میلیون و  ۲۰۰ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده و حدود ۸۴ هزار نفر جان باخته اند.

چهار مرحله اوج بیماری طی ۱۶ ماه گذشته در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹، تابستان ۹۹، پاییز ۹۹ و بهار ۱۴۰۰ پشت سر گذاشته شده که هر کدام با دوره‌هایی از قرنطینه، کاهش فعالیت کارمندان ادارات، تعطیلی، سالن‌های سینما، تئاتر و موزه ها و گالری‌ها همراه بوده است.

حدود دو ماه از اعلام شیب نزولی کرونا بعد از موج چهارم در بهار ۱۴۰۰ در ایران گذشته که باز هم شیب صعودی و افزایش قرمزی رنگ شهرها این بار از جنوب کشور آغاز شد. حالا این وضعیت به دروازه های تهران و استان های مرکزی رسیده و بار دیگر مراکز هنری و فرهنگی از جمله سالن های تئاتر و موزه‌ها تعطیل شدند.

برچسب‌ها ستاد ملی محمدرضا کارگر تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاد ملی محمدرضا کارگر تهران ستاد ملی محمدرضا کارگر تهران موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۷۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، نادر علیدادی سلیمانی، ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: مجموعه انتقالی از موزه ملی به استان کرمان حاصل کاوش‌های علمی دهه ۴۰ در تپه‌ها و محوطه‌های باستانی کلیدی کشور همچون تپه یحیی دشت صوغان شهرستان ارزوئیه در جنوب غربی و شهداد در شرق استان کرمان و حاشیه غربی لوت می‌باشد.

رئیس اداره ثبت آثار کرمان افزود: این محوطه و تپه از اماکن شاخص باستان‌شناسی جنوب شرق ایران به شمارمی‌روند که در نزد باستان‌شناسان و دوستداران تاریخ و تمدن فرهنگ ایران زمین شناخته شده می‌باشد.

وی با بیان اینکه کاوش‌های تپه یحیی دهه ۴۰ شمسی و همزمان با محوطه شهداد صورت گرفته است افزود: در تپه یحیی با ۷ دوره فرهنگی و تاریخی سروکار داریم که قدیمی ترین دوره به نام یحیی ۶ خوانده شده و بعد از آن دوره مس و سنگ به نام یحیی ۵ بوده است که اشیای مذکور مربوط به این دوره می‌باشد.

رئیس اداره ثبت آثار کرمان بیان کرد: آثار تپه یحیی مربوط به هزاره ۵ تا ۶ پیش از میلاد و مجموعه‌ای نفیس از سنگ کلریت و سفال است که همزمان با هفته میراث‌فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش گذاشته می‌شود.

او گفت: اشیا مربوط به شهداد در نتیجه کاوش‌های سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی است که مربوط به عصر مفرغ و هزاره ۳ پیش از میلاد بوده و از گورستان‌های باستانی شهداد می‌باشد که توسط مرحوم علی حاکمی کشف شده است.

علیدادی سلیمانی، با بیان اینکه همزمان در محوطه صنعتگران یا شهر صنعتی شهداد کاوش‌ها منجر به کشف کوره‌های ذوب مس شده است تصریح کرد: بخشی از اشیا انتقالی مربوط به حوزه تمدنی شهداد از جنس فلز است که از لحاظ هنری و باستان‌شناسی بسیار با اهمیت بوده و بیانگر هنر، صنعت و نبوغ فکری صنعتگران شهداد در هزاره سوم پیش از میلاد است.

وی افزود: اشیا فلزی شامل بشقاب‌هایی با نقوش برجسته در کف ظرف به روش قلم زنی ساخته و پرداخته شده و بخش دیگری از اشیا شهداد از جنس کلریت بوده که البته می‌توان گفت سرزمین مادری سنگ کلریت دشت جیرفت است.

علیدادی سلیمانی، گفت: بخشی از اشیا انتقالی به کرمان مجموعه استردادی جیرفت است، که این اشیا مربوط به حفاری‌های غیرمجاز سال‌های پایانی دهه هفتاد خورشیدی دشت جیرفت بوده که از مرزهای کشور خارج شده بودند.

وی ادامه داد: این اشیا در بازارها لندن به حراج گذاشته شده بود که با همکاری وزارت امور خارجه و میراث فرهنگی موفق به جلوگیری از حراج و بازگشت اشیا به ایران شده و طی دو مرحله بیش از ۱۰۰ شیء از اشیا جیرفت به کشور بازگشته است.

رئیس اداره ثبت آثار کرمان گفت: هفته میراث فرهنگی فرصتی مناسب برای مردم و دوستداران تاریخ و تمدن ایران زمین بوده تا در موزه‌های کرمان با بخشی از فرهنگ و تمدن غنی استان کرمان آشنا شوند.

وی افزود: این سرزمین در پیشینه تاریخ و تمدن سرزمینی شگفت انگیز بوده و کرمان از دوره پارینه سنگی تا سده‌های اخیر دارای آثار تاریخی و فرهنگی بوده است.

کد خبر 6100536

دیگر خبرها

  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • رویداد فرهنگی هنری «باغ راه گفتگو» برگزار می شود
  • رویداد فرهنگی هنری «باغ راه گفتگو» برگزار می‌شود
  • بازدید از موزه فاطمی در روز میلاد حضرت معصومه (س) رایگان شد
  • بازدید موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رایگان شد
  • بازدید از موزه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) رایگان شد
  • بازدید از موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) رایگان شد
  • بازدید از موزه فاطمی در روز میلاد حضرت معصومه(س) رایگان شد
  • بازدید بیش از ۳۷ هزار نفر از نمایشگاه «بر فراز دشت»
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود